Saturday, October 15, 2011

Кой да бъде моя президент ?

Наближават избори за президент и и аз като един отговорен гражданин съм потънал в размишления, кой от кандидатите да възнаградя с гласа си. Размишленията ми се въртят основно около функцията на държавния глава и кой би ги изпълнявал най-добре и би ме представлявал най-добре. Т.е. Би защитавал МОЯ интерес (да не се разпростирам върху интереса на целия народ, че той е много мъгливо и разтегливо понятие)

От книги, вестници и речи стана ясно, че президентът изпълнява няколко основни функции. За съжаление от действията на бъдещия бивш държавен глава – демек Първанов (а.к.а Гоце) не успях да разбера, че президена изпълнява каквато и да е функция различна от тази да се заяжда с парламента и правителството, ако не са от неговата партия.

Та да се върнем на думата за функциите

  • Президентът единствен от властимащите по конституция може да се обръща директно от името на народа или с други думи може да иде в парламента и да постави пред народните избранници въпроси свързани с добруването на народа – поне така би трябвало да бъде.
  • Президентът е главнокомандващ и основен фактор в определяне на политиката свързана със сигурността в държавата.
  • Президентът има право да инициира референдуми – по всякакви въпроси

В тази връзка ви питам:

Смятате ли, че Калфин ще иде в парламента за да държи сметка на депутатите. Особено след като БСП е втора сила, а след две години не дай си Боже може да стане и мандатоносител. Ще позволи ли ББ на Плевнелиев да го направи. Попарата и лъжата на г-жа Кунева вече опитахме – поне аз – така че нея въобще няма да коментирам. Професор Семов ... протеснява ме таз титла професор. Прекалено академично и не-прагматично ми звучи, някак си. А пък г-н Сидеров го виждам как влиза в Парламента съпровождам от личната си армия черноризци (но не Храбри)

Що за главнокомандващ би бил Калфин. Та той дори не е бил войник. Каква политика за сигурност ще ни предложи той – на по-силно обвързаване с Русия? Не благодаря. 65 години стигат !!! Баста !! А г-н Плевнелиев? Ще трябва ли да чакаме всеки път да съгласува действията си с ББ. И що за сигурност ще е това. Кунева я прескачаме и прилагаме аргумента за професора съгласно казаното по-горе. Волен Сидеров със сигурност ще се опита да направи аншлус на Македония и да анексира Турция с претенцията, че Анадола е изконно българска земя. Последствията ще са катастрофални – като за Източна Германия след 1945 г.

Що се отнася за референдумите. Мислите ли, че някой от гореизброените ще свика такъв??? Съмнявам се !!

Нито едно от горните лице въобще не засяга тези теми. А да сте чули от някой от тях някаква стратегия и програма. Или идея какво ще правят ако застанат начело на държавата

И пак ме налегнаха мисли.

За кого да гласувам ???

И реших – ще дам гласът си за тандема Витков-Мицев. Защо ще попита някой. Ами много просто, защото "Га се събуждаме, докато още не е късно да уволня Бойко Борисов и врагът ми знае, че съм прав - предлагам да давам България на кадърните и образованите, вместо напразни обещания, да градим България, защото аз знам, че мога да я променя", а също защото купуването и продаването на овце не е престъпление.

Президент търси България !! Е дано я намери. Аз смятам да му помогна с моя глас.